Registrul cumpărătorilor înregistraţi din sectorul pescăresc la Marea Neagră a fost recent modificat


Ordinul privind organizarea şi funcţionarea registrului cumpărătorilor înregistraţi din sectorul pescăresc la Marea Neagră a fost recent modificat de Ordinul nr. 179/2021.

Comercializarea peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice vii sau a produselor pescăreşti din sectorul pescăresc la Marea Neagră pentru prima dată se face numai către cumpărători înregistraţi la ANPA sau de către cumpărători neînregistraţi, prin centrele de primă vânzare (CPV) nominalizate şi autorizate prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, ai căror administratori sunt înregistraţi drept cumpărători – cu obligaţia administratorului CPV-ului de a transmite către ANPA notele de vânzare.

Cumpărătorii înregistraţi trebuie să depună la ANPA – DPIM, prin e-mail sau prin introducere directă în baza de date, în termen de 24/48 de ore de la finalizarea tranzacţiei, copii ale notelor de vânzare şi ale altor documente care atestă tranzacţiile efectuate, pentru toate achiziţiile de peşte şi produse pescăreşti de la prima vânzare.