Măsuri în domeniul competenţei de control a Ministerului Finanţelor!


Legea nr. 222/2021 privind reglementarea unor măsuri în domeniul competenţei de control a Ministerului Finanţelor şi modificarea şi completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 735/2021.

Aşadar, verificarea exactităţii datelor şi a informaţiilor pe baza cărora se calculează taxa pentru activitatea minieră şi redevenţa minieră se face de către autoritatea competentă, organele fiscale şi structurile teritoriale de inspecţie economico – financiară din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi de către structura de inspecţie economico – financiară din cadrul Ministerului Finanţelor.

Iar verificarea exactităţii datelor şi a informaţiilor pe baza cărora se calculează redevenţa petrolieră se face de către autoritatea competentă, organele fiscale şi structurile teritoriale de inspecţie economico – financiară din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi de către structura de inspecţie economico – financiară din cadrul Ministerului Finanţelor.