Metodologia pentru finanţarea activităţii sportive de excelenţă


Metodologia pentru finanţarea activităţii sportive de excelenţă prin federaţiile sportive naţionale pe ramură de sport a fost aprobată de Ordinul nr. 336/2021.

Prezenta metodologie referitoare la activitatea sportivă de excelenţă are ca scop stabilirea principiilor, cadrului general şi a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanţare din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), pentru organizarea în România a acestei activităţi în vederea atingerii scopului propus prin obiectivele stabilite în conformitate cu interesul naţional şi reprezentarea României la nivel de excelenţă sportivă.

În vederea încurajării activităţii sportive de excelenţă în sport se organizează şi se defineşte această formă de activitate, care va face parte dintr-un program de excelenţă în România, în conformitate cu interesul naţional în sport şi cu obiectivele federaţiilor sportive naţionale. Aceasta este organizată de federaţiile sportive naţionale şi se finanţează din alocaţii de la bugetul de stat.