Noi condiţii au fost adăugate pentru ofiţerii în activitate care candidează pentru admiterea la masterul de conducere interarme


Noi condiţii au fost adăugate pentru ofiţerii în activitate care candidează pentru admitere la masterul de conducere interarme.

În acest sens, Ordinul nr. 78/2021 prevede modificarea şi completarea Instrucţiunilor privind recrutarea, selecţia, formarea profesională şi evoluţia în cariera militară în Armata României, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.30/2012.

Condiţiile noi introduse pe care trebuie să le îndeplinească ofiţerii privesc: nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani consecutivi de activitate, cu excepţia avertismentului; nu sunt în curs de urmărire penală, trimişi în judecată sau judecaţi în stare de libertate; nu sunt puşi la dispoziţie în vederea încadrării ori a trecerii în rezervă sau suspendaţi din funcţii; nu au fost condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa amenzii penale sau cu închisoare, cu excepţia cazurilor în care a intervenit reabilitarea.