Planul naţional de relansare şi rezilienţă. Modificări


Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de relansare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă a fost modificată de OUG nr. 24/2021.

Planul naţional de redresare şi rezilienţă al României este documentul strategic al României care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii pentru aplicarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă – MRR la nivel naţional.

Nu se mai prevede termenul de 10 zile pentru eliberarea avizului conform de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Iar Guvernul va aproba prin memorandum mandatarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a desfăşura procedurile de negociere cu Comisia Europeană, în vederea aprobării PNRR şi a cererii de împrumut prevăzute la art. 14 din Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului, şi mandatarea Ministerului Finanţelor pentru a desfăşura procedurile de negociere la nivelul Consiliului Uniunii Europene.