Programul de studii integrat. Ce presupune?


OUG nr. 22/2021 a modificat şi completat Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Se defineşte programul de studii integrat ca fiind acel grup de unităţi curriculare de predare, învăţare, cercetare, aplicaţii practice şi evaluare, planificate astfel încât să ducă la o calificare universitară certificată printr-o diplomă şi printr-un supliment la diplomă. Curriculumul acestui tip de program este elaborat şi organizat în comun de mai multe instituţii de învăţământ superior din Spaţiul European al Învăţământului Superior şi conduce la o diplomă comună sau la diplome duble/multiple.

Iar instituţiile de învăţământ superior româneşti care organizează programe de studii integrate vor stabili un regulament propriu de organizare şi funcţionare a acestor programe, aprobat de senatul universitar. Prin regulament se stabileşte inclusiv modalitatea de admitere şi finalizare a acestor studii.

La finalizarea unui program de studii integrate organizat de două sau mai multe universităţi, actele de studii se eliberează în concordanţă cu reglementările naţionale şi cu prevederile acordurilor interinstituţionale.