Acordarea facilităţilor de transport intern feroviar pentru studenţi


Studenţii români sau străini, în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II – a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau de rutele călătoriilor. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II – a.

Hotărârea nr. 341/2021 prevede că eliberarea legitimaţiilor de călătorie cu tarif redus 50%, precum şi a abonamentelor lunare cu tarif redus 50% pentru studenţi la toate categoriile de trenuri, clasa a II – a, se face în baza legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar în curs, care conţine obligatoriu fotografia posesorului şi codul numeric personal, precum şi seria şi numărul paşaportului pentru studenţii străini.

Pentru studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii, eliberarea legitimaţiilor de călătorie gratuite, precum şi a abonamentelor lunare gratuite la toate categoriile de trenuri, clasa a II – a, se face în baza legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar în curs, care conţine obligatoriu fotografia posesorului, codul numeric personal, respectiv seria şi numărul paşaportului, şi a unei adeverinţe care atestă dreptul la gratuitate, eliberată pentru anul curent de instituţia de învăţământ de apartenenţă.