Noutăţi privind acordarea vizei de liberă practică consultanţilor fiscali!


Hotărârea nr. 3/2021 a modificat Hotărârea privind aprobarea cotizaţiilor, a termenelor de plată şi a obligaţiilor declarative pentru membrii Camerei Consultanţilor Fiscali în anul 2021.

Se introduc noi alineate care prevăd că în cazul persoanelor fizice înscrise în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală în anul 2021 (cum ar fi persoanele fizice care au promovat examenul în anii 2021/2020/2019 sau pentru care au fost recunoscute de către Camera Consultanţilor Fiscali titlurile de calificare profesională obţinute în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene) viza anuală de liberă practică se acordă de la data înregistrării în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală până la 15 martie 2022.

Iar în cazul persoanelor juridice înscrise în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală în anul 2021, viza anuală de liberă practică se acordă de la data înregistrării în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală până la 15 martie 2022.