Examenul de certificare a absolvenţilor învăţământului postliceal va consta în realizarea şi susţinerea unui proiect


Pentru sesiunea februarie din anul şcolar 2020 – 2021, examenul de certificare a absolvenţilor învăţământului postliceal constă în realizarea şi susţinerea unui proiect. Proba practică şi proba scrisă se echivalează.

În acest sens Ordinul nr. 3174/2021 modifică şi completează Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor învăţământului postliceal, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale şi al ministrului delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică nr. 5.005/2014.

Depunerea proiectului în vederea susţinerii examenului de certificare, în format pdf, se realizează on – line, pe adresa de e-mail a unităţii/instituţiei de învăţământ, urmând a fi arhivat în format digital şi păstrat 3 (trei) ani. În cazul în care elevii nu au mijloacele necesare transmiterii proiectului în format pdf pe adresa de e-mail a unităţii/instituţiei de învăţământ, acesta va fi depus fizic la secretariatul unităţii/instituţiei de învăţământ.