A fost aprobată Metodologia de finanţare a Programului “Generaţia 28”!


Metodologia de finanţare prin Programul “Generaţia 28” a activităţilor de selecţie, pregătire şi realizare de competiţii pentru copii şi persoane cu nevoi speciale, pe baza unor proiecte şi programe ale federaţiilor sportive naţionale, cu scopul de a forma performeri a fost recent adoptată.

Programul “Generaţia 28” are ca obiectiv strategic sprijinirea şi dezvoltarea programelor sportive propuse de federaţiile sportive naţionale prin organizarea acţiunilor de selecţie, pregătire şi realizare de competiţii pentru copii şi persoane cu nevoi speciale, în vederea obţinerii de performeri.

Potrivit Ordinului nr. 1488/2020 prevede ca scopul este valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecţie, pregătire şi competiţie a copiilor, precum şi a persoanelor cu nevoi speciale, care să asigure formarea de performeri, precum şi îmbunătăţirea stării de sănătate publică prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant.

Cererea de finanţare are caracter ferm şi obligatoriu din punctul de vedere al conţinutului şi trebuie semnată, pe propria răspundere, de către reprezentantul legal al solicitantului sau de către o persoană împuternicită legal de acesta.