Au fost stabilite numărul de bilete de tratament balnear în cazul pensionarilor militari!


Casele de pensii sectoriale prevăzute la art. 85 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat atribuie anual pensionarilor militari şi persoanelor beneficiare ale prevederilor actelor normative cu caracter reparatoriu, pe care îi au în evidenţă, un număr de bilete de tratament balnear şi de recuperare.

Numărul de bilete de tratament balnear şi de recuperare reprezintă 5% din numărul pensionarilor militari aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale la data de 1 august a anului precedent.

Hotărârea nr. 998/2020 prevede că durata maximă a unui bilet de tratament balnear şi de recuperare este de 14 zile şi se stabileşte de către medicul specialist sau medicul primar în funcţie de afecţiunea pentru care acesta se acordă beneficiarilor.

Nivelul maxim al tarifelor pentru biletele de tratament balnear şi de recuperare este de până la 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul în care se acordă/se decontează biletele de tratament.