A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Start în carieră prin master didactic”


Ministrul educaţiei şi cercetării, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Start în carieră prin master didactic”.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic” oferă celor 400 de masteranzi din cele opt universităţi care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă, o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă de desfăşurare a programului, laptopuri şi laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generaţie (realitate virtuală, realitate augmentată).

În vederea desfăşurării unor viitoare activităţi didactice de calitate, masteranzii îşi vor dezvolta, prin intermediul acestui proiect, abilităţi şi competenţe practice şi vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la schimburi de experienţă cu universităţi de prestigiu din Europa. Mai mult decât atât, vor fi consolidate competenţele a 80 de cadre didactice universitare în ceea ce priveşte conţinutul educaţional inovator şi resursele de învăţare moderne şi flexibile.