Proiect.Prelungirea termenului de aplicare a prevederilor privind aprobarea programelor naţionale de sănătate


Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018.

Elaborarea structurii programelor naţionale de sănătate pentru perioada următoare, detalierea activităţilor care se vor realiza în cadrul acestora, a indicatorilor de evaluare, precum şi a altor termeni şi condiţii privind derularea lor şi reglementarea acestora în cadrul unor noi proiecte de acte normative este condiţionată de sumele care se alocă anual, prin legea bugetului de stat, potrivit prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, aprobarea unor noi proiecte de acte normative trebuie precedată şi de respectarea regulilor procedurale aplicabile pentru asigurarea transparenţei decizionale prevăzute de Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.