Un proiect legislativ prevede desemnarea centrelor de informare toxicologică!


Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Hotărârea Guvernului
pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 398/ 2010 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.272/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 decembrie 2008 privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi a amestecurilor, de modificare şi de abrogare a directivelor 67/548/CEE şi 1.999/45/CE, precum şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1907/2006.

Prezentul proiect legislativ desemnează centrele de informare toxicologică din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” pentru accesa informaţiile transmise de industrie( importatori şi utilizatori ȋn aval) şi de a furniza recomandări medicale în caz de urgenţă către publicul larg şi practicienii din domeniul sănătăţii.

Centrele de informare toxicologică deţin personal medical cu experienţă în toxicologia clinică şi în formularea măsurilor preventive şi curative în caz de intoxicare cu produse chimice sau de afectare a sănătăţii adulţilor şi copiilor.