A fost aprobată metodologia privind acordarea titlului de doctor


Au fost aprobate metodologiile referitoare la acordarea atestatului de abilitare, acordarea titlului de doctor, precum şi la soluţionarea sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat.

Acordarea atestatului de abilitare este propusă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (denumit în continuare CNATDCU) şi este aprobată prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării, în conformitate cu prevederile art. 300 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 681/2011 privind aprobarea Codului studiilor universitare de doctorat, cu modificările şi completările ulterioare.

CNATDCU recunoaşte diploma de doctor şi titlul de doctor în ştiinţe sau într-un domeniu profesional şi emite avize cu privire la recunoaşterea calităţii de conducător de doctorat obţinute în instituţii de învăţământ universitar acreditate din străinătate şi a funcţiilor didactice din învăţământul universitar obţinute în străinătate, conform normelor legale în vigoare.