Procedura de autorizare a dreptului de operare a organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului


A fost modificată procedura de autorizare, avizare anuală şi de retragere a dreptului de operare a organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului.

În Monitorul Oficial nr. 778/2020 a fost publicat Ordin nr. 1555/2020 pentru modificarea şi completarea Procedurii de autorizare, avizare anuală şi de retragere a dreptului de operare a organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului, aprobată prin Ordinul viceprim – ministrului, ministrul mediului, nr. 1.362/2018.

Obţinerea avizării anuale constituie o obligaţie pentru organizaţia care a obţinut licenţa de operare, în cazul în care doreşte continuarea activităţii, iar obţinerea acesteia certifică conformarea cu prevederile legale în anul calendaristic precedent şi dă dreptul organizaţiei de a funcţiona pe parcursul următorului an calendaristic.

Retragerea dreptului de operare a organizaţiei se face prin retragerea licenţei de operare şi devine efectivă la data comunicării ei, aceasta fiind ultima zi lucrătoare din an.