Solicitarea de obţinere a permisului de exploatare a aurului din aluviuni se poate face oricând pe parcursul anului calendaristic


Pentru exploatarea aurului din aluviuni solicitarea de obţinere a permisului de exploatare se poate face oricând pe parcursul anului calendaristic şi constă în: scrisoare – comandă pentru acordarea permisului de exploatare (anexa nr. 2 la prezentele instrucţiuni), documentaţie tehnică (anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni) şi autorizaţie pentru desfăşurarea de operaţiuni cu metale preţioase şi pietre preţioase, vizată conform legii.

Ordinul nr. 257/2020 prevede completarea Instrucţiunilor privind eliberarea permiselor de exploatare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 94/2009.

Titularii permiselor de exploatare, cu excepţia permiselor de exploatare a aurului din aluviuni, sunt obligaţi să deţină şi să utilizeze, pe toată durata permisului, instrumente de cântărire cu înregistrare automată a greutăţii resurselor minerale extrase.

,