A fost aprobat Regulamentul privind desfăşurarea examenului de absolvire a cursului de iniţiere pentru poliţiştii de penitenciare debutanţi


A fost aprobat Regulamentul privind atribuţiile comisiilor de examen, precum şi regulile suplimentare de natură să asigure buna organizare şi desfăşurare a examenului de absolvire a cursului de iniţiere pentru poliţiştii de penitenciare debutanţi.

Decizia nr. 476/2020 prevede că examenul de absolvire a cursului de iniţiere se desfăşoară în unităţi nominalizate prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sub îndrumarea Direcţiei management resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi constă în susţinerea probelor prevăzute de Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare.

Cursul de iniţiere se finalizează cu susţinerea de către cursanţi a unui examen de absolvire, în perioada stabilită în planul de învăţământ al cursului.

Pot susţine examenul de absolvire a cursului numai cursanţii care au fost declaraţi “Promovat” la finalizarea cursului de iniţiere, conform prevederilor planului de învăţământ aprobat.