Ministrul Educaţiei şi Cercetării a semnat ordinul privind înfiinţarea programelor universitare de master didactic


Ministrul Educaţiei şi Cercetării a semnat ordinul privind înfiinţarea şi organizarea programelor universitare de master didactic.

Opt universităţi vor pilota, în anul universitar 2020-2021, pentru prima dată în România, programe de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă. În termen de 20 de zile calendaristice de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) va adopta standardele specifice de calitate privind evaluarea programelor de studii universitare de tip master didactic, în conformitate cu cerinţele cuprinse în metodologia anexă la ordin. Ulterior, în cel mult 45 de zile calendaristice de la publicarea ordinului, universităţile vor depune dosarele pentru evaluare în vederea acreditării la ARACIS.

Masterul didactic este un program de formare iniţială pentru cariera didactică, prevăzut încă de la adoptarea Legii educaţiei naţionale din 2011, ce nu a fost pus până acum în implementare.