Cum se va desfăşura accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult?


Pe durata stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS – CoV – 2 şi pentru desfăşurarea activităţii cultelor religioase, inclusiv a slujbelor cu caracter privat, au fost aprobate regulile prin Ordinul nr. 1103/2020.

-Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.

-La intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.

-În interiorul lăcaşului de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.

-În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioşii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.

,