România deţine cea mai mare suprafaţă de păduri înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO


România deţine cea mai mare suprafaţă de păduri înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, după Ucraina, a afirmat, joi, ministrul Apelor şi Pădurilor în cadrul unui workshop internaţional privind siturile de fag aflate în patrimoniul UNESCO.

“Anul 2019 este un an important pentru România, având în vedere ca ne-am angajat ca, în acest an, să organizăm acest workshop de la Sibiu pentru elaborarea Ghidului de bune practici privind managementul pădurilor din zona tampon a Siturilor UNESCO. La această dată, după definitivarea listei cu păduri UNESCO, care a avut loc la Adunarea Generală a Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO, care s-a desfăşurat la Cracovia, în perioada 4-12 iulie 2017, România are, după Ucraina, cea mai mare suprafaţă de păduri înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dintre mărturiile excepţionale ale istoriei umanităţii şi ale istoriei naturale, cele mai valoroase sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO, pentru că salvarea şi conservarea lor sunt importante pentru comunitatea mondială. România se bucură cu asemenea mărturii ale naturii care prin valoarea lor au fost incluse în Patrimoniul Mondial (…)”, a spus ministrul.

Ministrul a anunţat, totodată, că Reuniunea anuală a reprezentanţilor celor 12 state care au păduri înscrise în lista Patrimoniului Mondial UNESCO se va desfăşura, în perioada 22-23 mai 2019, la Gura Humorului.