Voucherele de vacanţă se acordă în funcţie de disponibilităţile financiare ale instituţiei!


Voucherele de vacanță vor fi acordate în sistemul public fie din 2017, fie din 2018, de către fiecare ordonator de credit în funcție de solicitările angajaților, dar și de disponibilitățile financiare ale instituției pentru acest an, se menționează în Programul de Guvernare 2017-2020, publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

În programul de guvernare se prevede: ‘Toți salariații din sistemul public vor beneficia de un voucher de vacanță în valoare de 1,450 lei valabil până la finalul anului 2018. Acordarea acestora se va face fie în 2017, fie în 2018 de fiecare ordonator de credit în funcție de solicitările angajaților, dar și de disponibilitățile financiare ale instituției pentru 2017. Bugetele instituțiilor publice vor cuprinde obligatoriu, începând cu 2018, alocări financiare pentru dotarea și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru cei aflați în slujba statului”.

Menţionăm că pe site-ul Ministerului turismului se află un proiect de ordonanţă de modificare a O.U.G nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, unde se prevede modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă pentru bugetari, însă în momentul de faţă este în “stand by” nu se mai ştie nimic despre acest proiect.