Dosarul Mineriadei a ajuns la ICCJ!


Dosarul Mineriadei a ajuns la sediul instanţei supreme. Dar a apărut o nouă problemă: are foarte multe volume şi în actualul sediu al Curţii nu este spaţiu suficient pentru depozitare. Şefa Înaltei Curţi, care ar vrea ca procesul să se judece cât de repede posibil, cere din nou Guvernului şi Primăriei un nou sediu, corespunzător.

Reamintim că în data de 13-15 iunie 1990 a fost cea mai sângeroasă dintre mineriadele care au marcat anii 90. Pe 14 iunie, acum 27 de ani, minerii ajungeau la ora 4 în Bucureşti şi au urmat violenţe teribile nu doar în centrul Capitalei, ci şi în sediile partidelor istorice, redacţiile unor ziare, locuinţele unor personalităţi ale opoziţiei.

Dosarul Mineriadei are 413 de volume şi peste 100.000 de file.

Şefa instanţei supreme a precizat că va lua toate măsurile necesare astfel încât procesul Mineriadei să se judece repede, în cel mult 1 an şi jumătate. Ar putea fi alocat un complet care să se ocupe numai de acest dosar, care să aibă termene zilnice sau săptămânale. CEDO a condamnat deja România pentru durata mare a anchetei în Dosarul Mineriadei.

,