Va fi reluată propunerea care vizează înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor


Preşedintele Senatul a declarat că va relua propunerea legislativă care vizează înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, sub controlul Parlamentului, care ar urma să fie unica autoritate din România abilitată să facă interceptări ale comunicaţiilor – telefonice sau electronice.

Astfel, DNA şi celelalte Parchete ar urma să îşi treacă serviciile tehnice de interceptări în subordinea acestei autorităţi. Mai mult prin înfiinţarea acestei Autorităţi se doreşte scoaterea serviciilor de informaţii din activitatea de poliţie judiciară.

Acesta a afirmat: ” Vrem ca această activitate să o scoatem din zona serviciilor secrete pentru că, aşa cum ştiţi, CCR a dat o decizie în acest sens care trebuie, până la urmă, să se materializeze într-un fel. Tot ceea ce înseamnă activitatea de poliţie judiciară trebuie să fie făcută de poliţia judiciară, nu au treabă în această chestiune serviciile de informaţii. Serviciile de informaţii, de altfel, trebuie să fie extrem de atente cum îşi calibrează acţiunea, trebuie să fie în conformitate şi necesitatea este de a se conforma prevederilor constituţionale şi deciziilor Curţii Constituţionale. Cred că crearea acestei autorităţi va fi o soluţie care va uşura situaţia tuturor”.