Legea prevenţiei va intra în dezbatere publică!


Astăzi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va pune în dezbatere publică proiectul pentru Legea Prevenției.

Legea care va obliga autoritățile să nu mai sancționeze întreprinzătorii înainte de a stabili un ”plan de remediere” și de a urmări dacă acesta e pus în aplicare a provocat aprigi dispute, dar și un orizont de așteptare în rândul antreprenorilor. Acum proiectul este gata și va fi afișat pe siteul instituției. După terminarea perioadei de dezbatere publică, el va fi votat în Guvern și apoi trimis Parlamentului.

Proiectul de legea prevede, în continuare, controale periodice – primul fiind la 5 zile de la constatare – și verificarea periodică a realizării acelui ”plan de remediere”.

Mai mult, proiectul prevede ca procesul verbal de contravenție, încheiat fără a fi acordată perioada de ”grație” de 90 de zile, să fie anulat.

Este de sublineat faptul că Legea Prevenției nu se aplică oricărei nereguli descoperită la un întreprinzător ci pentru cele prevăzute anexă unde peste 300 de de abateri care sunt supuse prevederilor acestei Legi.