Va fi lansat un comparator privind prețul gazelor pentru consumatorii casnici!


Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va lansa începând de săptămâna viitoare un comparator pentru prețul gazelor pentru consumatorii casnici, valabil pentru tot teritoriul țării unde există serviciul de alimentare cu gaze.

Astfel, comparatorul va permite consumatorilor să vadă care sunt toți furnizorii care îi pot livra gaze și ce oferte au aceștia.

Preşedintele ANRE a afirmat: “Introduci datele de contact, în sensul în care precizezi unde este locul de consum, localitatea, suprafața pe care o încălzești și automat îți apar toate ofertele furnizorilor pe care îi obligăm să pună oferta pe site. De exemplu, în Austria dai codul poștal și câți metri pătrați are apartamentul și apar 70 de oferte. Îți dă oferta medie, câte sunt sub medie și câte peste medie, ca să fie mai ușor de căutat. Și sunt oferte de toate felurile, cu facilități de plată, cu diferite condiționări și așa mai departe. Acest lucru este foarte important. Nici nu se poate închipui o liberalizare pe piața casnică fără un comparator de prețuri”.