Noi reglementări privind reducerea comisioanelor de tranzacţie vor fi propuse de CE!


Comisia Europeană va propune până la sfârșitul anului noi reglementări privind reducerea comisioanelor de tranzacție pentru plățile efectuate în monedele din Uniunea Europeană.

La costurile pentru tranzacțiile din cele 19 state membre ale zonei euro (EA19) se aplică deja reglementările care impun prețuri egale pentru plățile dintr-o țară și cele din alt stat membru al zonei euro. Dar comisioanele pentru alte valute din UE, cum ar fi lira sterlină sau zlotul polonez, nu sunt reglementate.

Comisia Europeană intenționează să micșoreze costurile pentru statele din afara zonei euro propunând o extindere a reglementărilor privind plățile care se aplică deja în țările din EA19. Documentul ar urma să fie aprobat oficial săptămâna viitoare.

Până în iunie 2018, forul comunitar va lua în considerare măsuri de sporire a transparenței ratelor de schimb pentru consumatorii care folosesc plata cu cardul sau retrag bani în alte state din UE, în scopul reducerii costurilor pentru cei care fac cumpărături.