Astăzi este Ziua mondială a drepturilor consumatorilor!


Ziua mondială a drepturilor consumatorilor („World Consumer Rights Day” – WCRD) este marcată anual la 15 martie. Această zi a fost lansată pentru a se scoate în evidență aspecte legate de serviciile de care beneficiază consumatorii.

În acest an tema propusă pentru sărbătorirea Zilei mondiale a drepturilor consumatorilor este „Construirea unei lumi digitale în care consumatorii să poată avea încredere” („Building a digital world consumers can trust”). Cu toate că mai mulți dintre consumatori încearcă să aibă acces la noile tehnologii, creșterea rapidă a folosirii internetului, telefoanelor mobile și a altor tehnologii digitale a creat oportunități și provocări pentru milioane de consumatori din întreaga lume, se arată pe www.consumersinternational.org.

Pornind de la tema zilei, și la noi în țară, în multe orașe, sunt organizate numeroase evenimente, precum seminarii, acțiuni de informare în școli și piețe, supermarketuri etc., pentru creșterea gradului de conștientizare a drepturilor de care beneficiază consumatorii și stimularea acestora de a acționa în acord cu aceste drepturi, pentru a fi informați corect și transparent.