Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate va deveni operaţională


La finele acestei luni, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), instituţia creată în 2015 cu scopul de a recupera prejudiciile produse prin infracţiuni, va deveni operaţională. Astfel, va putea prelua în administrare bunurile mobile confiscate de la persoanele condamnate cărora justiţia le impută un prejudiciu. Până acum, această misiune a fost îndeplinită de ANAF care a obţinut din valorificarea bunurilor confiscate aproximativ 21 de milioane de lei.

Din 27 martie, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), instituţia creată în 2015 cu scopul de a recupera prejudiciile produse prin infracţiuni, va deveni operaţională şi va putea prelua în administrare bunurile mobile confiscate cu valoare individuală de peste 15.000 euro.

Din datele centralizate de ANABI aferente lunii octombrie 2016, în cauzele aflate în curs de urmărire penală erau instituite aproximativ 7.000 de măsuri asigurătorii (asupra unor sume de bani, bunuri mobile şi bunuri imobile), dispuse în 1061 de dosare penale de 160 unităţi de parchet. Din acestea, 247 bunuri îndeplineau criteriul valoric de 15.000 euro, putând face obiectul unor cereri de preluare în administrare de către Agenție în 2017.