Legea prevenţiei este pe lista obiectivelor asumate de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat


Programul Startup-Nation, Legea prevenției, reconstrucția rețelei de comerț exterior și consolidarea capitalului autohton în economie se află pe lista obiectivelor asumate de noul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Provocările majore ale mediului de afaceri românesc (populat în proporție de 99% de IMM-uri ) țin de accesul dificil la finanțare pentru activitatea curentă și investiții, un cadru legislativ și fiscal impredictibil și advers business-ului, dificultatea de a pătrunde pe piețe externe. Identificarea și implementarea rapidă a soluțiilor la aceste provocări vor constitui priorități ale mandatului meu de ministru.

Ministru a declarat că: “Programul Startup-Nation, Legea prevenției, reconstrucția rețelei de comerț exterior, esențială pentru promovarea intereselor economice ale României în afara granițelor, consolidarea capitalului autohton în economie și crearea premiselor optime pentru atragerea de investiții străine sunt doar câteva dintre instrumentele pe care le voi dezvolta pentru a-mi atinge obiectivele asumate”.