Ministrul Transporturilor susţine că gratuitatea călătoriilor pe calea ferată acordată studenților nu va fi modificată


trenuletMăsura privind gratuitatea călătoriilor pe calea ferată acordată studenților nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în O.U.G. nr. 2/2017, informează Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a discutat cu președintele Partidului Social Democrat pe marginea amendamentului depus în Parlament cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea O.U.G. nr. 2/2017, referitor la gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată. În urma discuției, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în O.U.G. nr. 2/2017.

Conform Ordonanței „în tot cursul anului calendaristic, studenții înmatriculați la forma de învăţământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.”