Deciziile Guvernului, impact major în relațiile economice ale statului și mediului de afaceri cu partenerii internaționali!


!Patronatele au afirmat că recentele decizii ale Guvernului privind modificarea legislației penale, deși vizează sfera juridică, vor avea impact major în relațiile economice pe care statul și mediul de afaceri le au cu partenerii internaționali, din cauza lipsei de încredere pe care o vor genera, putând pune în pericol țintele de creștere economică a României.

Totodată, lipsa de predictibilitate a procesului decizional se va reflecta în creșterea costurilor împrumuturilor pe care statul român le va contracta, rezultând în final în creșterea fiscalității, ca sursă logică de acoperire a deficitelor ce vor apărea.

Obiectivele economice și sociale din programul de guvernare și modalitățile în care se dorește îndeplinirea lor trebuie să facă obiectul unei consultări de substanță cu partenerii sociali, cu analize de impact corespunzătoare și în timpul rezonabil prevăzut de legile în vigoare pentru a putea contribui cu observații, amendamente sau completări privind conținutul sau oportunitatea acestor obiective și a modalităților de implementare.