Dispare timbrul de mediu. Care sunt consecinţele?


descarcare-29Preşedintele a promulgat, vineri, Legea pentru eliminarea a 102 taxe, după ce CCR a declarat-o constituţională, iar Parlamentul a respins cererea de reexaminare formulată de şeful statului.

Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat pe 25 octombrie Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV, iniţiată de Liviu Dragnea. Actul normativ, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, a fost adoptat în procedură de urgenţă în ambele camere al Parlamentului.

Din rândul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Referitor la timbrul de mediu, eliminarea acestuia va încuraja vânzarea de maşini second hand cu vechime mai mare. Multe voci au afirmat că vor fi aduse toate rebuturile Europei în ţara noastră datorită eliminării acestei prevederi.