Încep înscrierile Programului pentru susţinerea meşteşugarilor şi artizanilor 2016


mestesugari_2014021407
Printr-un anunţ al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, înscrierile pentru acest program se vor face online, începând cu 11 octombrie, iar persoanele acceptate îşi vor putea prezenta produsele proprii. Meşteşugarii şi artizanii se vor bucura de participare gratuită la târgul naţional de profil, timp de trei zile, în perioada 28-30 octombrie, precum şi de bani pentru transport şi cazare. Procedura de implementare a schemei de minimis a fost aprobată prin Ordinul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri nr. 1027/2016.

Principalul scop al programului este stimularea dezvoltării meșteșugurilor și a micii industrii din România, mai ales în localitățile rurale şi promovarea acestor produse și servicii pe piețele naționale și internaționale şi va fi posibilă pentru întreprinderile mici şi mijlocii, societăţile cooperative, persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi asociaţii profesionale/fundaţii.

Bugetul schemei de minimis este de 890.000 de lei, dintre care 540.000 de lei vor fi folosiţi cu cei aproximativ 150 de artizani şi mesteşugari beneficiari ai programului.