Cadrul instituţional pentru auditarea utilizării fondurilor acordate României prin Facilitatea Schengen


computerMinisterul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea H.G. nr. 895/2007 privind stabilirea cadrului instituţional pentru planificarea financiară, coordonarea, implementarea şi auditarea utilizării fondurilor acordate României prin Facilitatea Schengen.

Prin proiectul de act normativ se urmăreşte reglementarea regimului plăţilor neefectuate în cadrul contractelor aferente Facilităţii Schengen nefinalizate, în sensul transferării atribuţiei de efectuare a plăţilor de TVA către contractanţi din sarcina ACP, în sarcina beneficiarilor, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

De asemenea, se actualizează denumirea unor instituţii ca urmare a schimbărilor intervenite în structura acestora, astfel:
– “Departamentul Schengen, Direcţia Generală Schengen din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative” se inlocuieşte cu “Direcţia Fonduri Externe Nerambursabile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”
– “Oficiul pentru Plăţi şi Contractare PHARE din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor” se înlocuieşte cu “Direcţia Generală Mecanisme şi Instrumente Financiare Nerambursabile din cadrul Ministerului Fondurilor Europene”.