România a participat la lucrările Sesiunii Plenului Organizaţiei Mondiale a Vămilor


dorel_fronea_la_bruxelles
În cadrul lucrărilor Sesiunii Plenului Organizației Mondiale a Vămilor desfăşuratla Bruxelles, vicepreședintele ANAF, Dorel Fronea, a declarat că autoritatea vamală din România trebuie să devină actorul principal în domeniul securizării frontierelor Uniunii Europene.

Cooperarea transfrontalieră și dezvoltarea dialogului instituțional cu mediul de afaceri reprezintă principala pârghie în combaterea traficului ilicit la frontieră. Autoritatea vamală din România trebuie să devină actorul principal în domeniul securizării frontierelor UE și al protejării intereselor financiare ale Uniunii Europene în această parte a Europei“, a precizat Dorel Fronea.

De asemenea, în cadrul reuniunii a fost semnat Aranjamentul Administrativ Comun privind Proiectul Pilot de dezvoltare a unor linii comerciale sigure care vizează intensificarea schimbului de informații între birourile vamale amplasate în porturile cu un volum mare de activitate, cu beneficii îndeosebi la îndeplinirea formalităților vamale pentru agenții economici autorizați.