În perioada 3-4 noiembrie se va desfăşura primul Congres European al Sorgului


sorgAnul acesta, România va găzdui, în premieră, în perioada 3-4 noiembrie la București, primul Congres European al Sorgului, un eveniment la care vor participa aproximativ 200 de invitați.

În ţara noastră, suprafețele cultivate cu sorg sunt foarte mici, circa 15.000 hectare. Sorgul este o plantă care rezistă foarte bine la secetă, fiind o cultură pe care fermierii ar putea să se bazeze în anii care se preconizează a fi secetoși.

Astfel, prezentările și dezbaterile vor avea ca tematică aspecte ce vizează progresul genetic și practicile agronomice, piețe și debușee, promovare și politici agricole, iar pe lista speakerilor se vor afla Olivier Bouillet, director general Agritel Ucraina, Alexis Ferard (Arvalis), dr. Jeff Dahlberg, director KARE SUA, Alberto Libertini, președinte Assosementi Italia, dar și ministrul Agriculturii din România.

Organizatorii evenimentului sunt:
– Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR);
– Institutul sectorului vegetal din Franța (ARVALIS);
– Confederația Europeană a Producției de Porumb (CEPM );
– Federația Națională a Producătorilor de Semințe de Porumb și Sorg din Franța (FNPSMS), alături de companii producătoare de semințe ca Euralis, KWS, RAGT Semences sau Semences de Provence.