Încă o propunere de modificare a Codului Rutier. Şoferii vor fi avantajaţi


images (55)

Parlamentarii vor să modifice, din nou, Codul Rutier. De această dată propun ca atunci când un şofer contestă amenda primită, dosarul să fie preluat de instanţa pe raza căreia îşi are domiciliul. În prezent, dosarul este trimis instanţei din zona unde a fost săvârşită abaterea.

Iniţiatorii susţin că proiectul lor este în avantajul şoferilor, care nu ar trebui să mai meargă în alt oraş pentru proces, în cazul în care nu a existat o vătămare corporală,

Iniţiatorii spun că punerea în aplicare a prevederii i-ar ajuta şi pe judecători şi ar fi benefică pentru justiţie.

Aleşii au avut în această primăvară mai multe iniţiative de modificare a Codului Rutier. Au fost deranjaţi de radarele mobile, de modul în care se obţine permisul de conducere, dar şi de limitarea vitezei în localităţi.

Cel care a iniţiat acest proiect a declarat că „Statul tot la fel câştigă şi la Constanţa dacă mă judecă pe mine, şi la Iaşi. De ce ne deplasăm noi, dacă tot ajung la instanţă? De ce trebuie să ajung la Craiova, unde trec o dată pe an? Acolo mi s-a întâmplat şi trebuie să plec de la Vatra Dornei până la Craiova să mă duc să îmi susţin cauza. E vorba de timp, de bani consumaţi aiurea, o zi de muncă pierdută”.

Această propunere este la stadiul de proiect, aşteptăm şi opinia primei camere sesizate, Senatul.