A avut loc congresul avocaţilor europeni


download (21)

Sute de magistrați și avocați din țară și străinătate și-au dau întâlnire la Alba Iulia, unde au participat la cea de-a XXX-a ediţie a Congresului Avocaţilor Europeni.

Reprezentanți ai celor mai înalte foruri profesionale aflate în fruntea reprezentării importantelor instituții europene și naționale s-au aflat la Alba Iulia în perioada 24-26 iunie.

Av. dr. Carlos Bothelo Moniz – președinte UAE, av. dr Gheorghe Florea – președinte UNBR, av. dr. Mihai Baco – decanul Baroului Alba și dr. Daniel Breaz – rector al Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia sunt inițiatorii acestui eveniment care a atins teme importante privind accesul la justiție a cetățenilor și rolul avocatului.

Printre invitați s-au numărat judecători de la Curtea Europeană de Justiție, Tribunalul General al UE, precum și reprezentanți ai Ministerului Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și justiție, Curți de apel, avocați din țară și străinătate.

Şedințele Conferinței au vizat provocările avocatului în Europa secolului XXI. Tematica amplă a fost structurată atent în jurul interesului pentru mediatizatul acces la justiție în Europa, controversatul drept la apărare în lumina legislației europene și rolul avocatului european în protecția superioară a vieții private în slujba căreia îşi susține cu profesionalism activitatea.

Harta avocaturii europene propune o desființare a barierelor mental-sociale și păstrarea ca fundație tradiționalismul și ideologia proprie fiecărui stat membru, să ridice bazele unei structuri indestructibile privind rolul și influența avocaturii în toate domeniile publice și private naționale.

Lucrările congresului s-au desfăşurat în Aula Magna a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

,