Iniţiativă cetăţenească în sensul definirii căsătoriei


nieuws_adoptie_pleegoudersÎn sensul definirii căsătoriei ca uniune între o femeie şi un bărbat, la Senat a fost depusă luni o iniţiativă cetăţenească de schimbare a Constituţiei.

La proiectul de revizuire a Constituţiei a fost ataşat documente şi trei milionane de semnături care demonstrează această iniţiativă este susţinută de toate cultele religioase şi de toate etniile din România.

“Această iniţiativă nu este împotriva a nimic, este pentru familia tradiţională este alcătuită din bărbat şi femeie, care poate da naştere la copii”, a susţinut Alina Toma, membru al comitetului de iniţiativă, întrebată dacă iniţiativa este împotriva parteneriatului civil.

Reamintim că revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot, cu condiţia ca aceştia să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.