Dezbateri privind moțiunea simplă pe agricultură


MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUI
În cadrul dezbaterii moțiunii simple pe agricultură, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că atunci când a preluat ministerul a găsit foarte multe probleme, iar de jumătate de ani echipa sa încearcă să le rezolve.

Pe fond, moțiunea este nu doar neîntemeiată, ci și neonestă. Atunci când am preluat ministerul am găsit foarte multe probleme. De 6 luni, eu și echipa actuală reparăm greșeli și căutăm soluții. Suficient să menționez aici doar pierderea unui miliard de euro la dezvoltarea rurală, penalizări de aproape 800 milioane de euro la APIA și AFIR, întârzieri foarte mari și decizii greșite în ce privește plățile directe, ca să le amintesc pe cele mai importante.”, a afirmat Irimescu.

În realitate, astăzi, după 6 luni de mandat, am găsit soluții aproape la toate problemele. O parte dintre ele au fost puse în practică și dau roade, altele urmează să fie realizate până la toamnă. Nu este însă motiv de laudă a spune că duci agricultura pe primele locuri în economia unei țări. Sper să nu se îndoiască nimeni de respectul meu pentru agricultură, dar creșterea agriculturii este caracteristică statelor slab dezvoltate. În țările dezvoltate ale UE agricultura se situează, ca medie, undeva la 1,7% din PIB“, a mai adăugat ministrul Agriculturii.