13% dintre emisiile de gaze cu efect de seră provin din sectorul transporturilor


poluare-masini-260x150Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer a declarat că trecerea la transporturi cât mai puţin poluante este o necesitate, şi că Europa este pregătită pentru tranziţia spre transporturi cu emisii zero.

În România mai bine de 13% din emisiile de gaze cu efect de seră provin din sectorul transporturilor, iar 96% dintre acestea sunt cauzate de transportul rutier, a mai arătat Cristiana Paşca Palmer, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort.

Statele europene au punctat la unison că Europa este pregătită pentru tranziţia spre transporturi cu emisii zero, fiind de acord că există atât tehnologie, cât şi o aşteptare a comunităţilor de business ca guvernele europene să creeze cadrele necesare unei tranziţii în acest sens. Trecerea la transporturi cât mai puţin poluante este deja o necesitate în Europa: în România, de pildă, mai bine de 13% din emisiile de gaze cu efect de seră provin din sectorul transporturilor, iar 96% din acestea sunt datorate strict transportului rutier (…)”, a precizat Cristiana Paşca Palmer.

De asemenea, potrivit ministrului în toate oraşele din ţară sunt aproape de finalizare planurile de mobilitate urbană durabilă, care trebuie să prevadă măsuri inteligente de organizare a traficului şi programe de investiţii pentru infrastructura mijloacelor de transport fără emisii, iar ministerul Mediului pregăteşte lansarea un program prin care populaţia este stimulată să aleagă o maşină electrică.