A doua etapă a Planului de măsuri pentru reducerea deficitului de personal


lcMinisterul Afacerilor Interne a anunțat demararea, încapând cu 1 aprilie, a celei de-a doua etape a Planului de măsuri pentru reducerea deficitului de personal, aprobat de ministrul de resort, Petre Tobă.

Astfel, prima etapă a constat în trecerea a 1.000 de subofițeri/agenți în corpul ofițerilor, procentul de promovare fiind de 87%.

În perioada următoare, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor iniția procedurile de concurs pentru încadrarea a 2.980 de agenți/subofițeri, se mai arată într-un comunicat al MAI.

La nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, unde se înregistrează și cel mai mare deficit de personal, se vor scoate la concurs 1.900 de posturi pentru reîncadrarea foștilor polițiști ieșiți din sistem din motive neimputabile lor, precum și din sursă externă. Toate posturile vacante sunt pentru agenți de ordine publică pentru secțiile de poliție din mediul rural și din Municipiul București.

La nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră vor fi demarate proceduri pentru reîncadrarea a 350 de subofițeri, iar la Inspectoratul General pentru Imigrări vor fi organizate concursuri pentru 20 de posturi cu încadrare din sursă externă și pentru 10 posturi cu reîncadrare a foștilor polițiști. În ambele structuri posturile sunt de agenți de poliție în unități operative, mai arată MAI.