Proiect: Completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008


medicamente1 (1)Ministerul Sănătății a supus spre consultare publică Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

În vederea punerii în aplicare a deciziilor emise, autoritatea naţională competentă în domeniul evaluării tehnologiilor medicale, după parcurgerea etapelor legale ale procesului de evaluare a medicamentelor pentru care deținătorii autorizațiilor de punere pe piață au formulat solicitări în acest sens, a propus Ministerului Sănătăţii lista de medicamente cu decizie de includere necondiționată și condiționată, listă care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, în condiţiile legii.

Astfel, prin proiectul de hotărâre a Guvernului, se propune introducerea în Anexa Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 a unui număr de 9 DCI noi și adăugarea unui DCI ca urmare a încheierii contractului cost volum.