Proiect de înfiinţare a Comitetului Interministerial pentru Competitivitate


economie-10-shutterstock
Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru înfiinţarea Comitetului Interministerial pentru Competitivitate.

Strategia Naţională pentru Competitivitate, aprobată prin H.G. nr. 775/2015 reprezintă un document strategic al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri pentru corelarea intervenţiilor dedicate competitivităţii, având în vedere domeniile naţionale de excelenţă, inclusiv din perspectiva dimensiunii teritoriale şi a dezvoltării regionale, pieţei muncii şi factorului uman.

Având în vedere acoperirea tematică inter-ramuri şi interinstituţională a SNC, se propune înfiinţarea unui Grup interministerial de lucru pentru implementarea şi monitorizarea prevederilor Strategiei Naţionale pentru Competitivitate.

Înfiinţarea şi operaţionalizarea Comitetului Interministerial pentru Competitivitate pentru Competitivitate (CIC) reprezintă o etapă asumată de România în cadrul planului de acţiuni pentru îndeplinirea condiţionalităţii ex-ante 1.1 – Cercetare şi inovare, Criteriul 4 – Implementarea unei strategii naţionale sau regionale de specializare inteligentă, ca parte a mecanismului de monitorizare a Strategiei Naţionale pentru Competitivitate.