Mecanismul de Cooperare și Verificare este o prioritate zero


descărcare (1)În cadrul întâlnirii între Ministrul Justiției, Raluca Prună și comisarul european pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen, Vera Jourova, s-a discutat despre Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) care reprezintă o prioritate zero și că se lucrează pentru a internaliza pe deplin recomandările din ultimul raport.

Raluca Prună a menționat că este important pentru România faptul că există un astfel de dialog nu numai la Bruxelles, ci și la București, dar și despre prioritățile pe care România continuă să le aibă cu privire la reforma justiției în România. S-a discutat și despre MCV, care reprezintă pentru Guvernul României o prioritate zero de avansare mai ales în ceea ce privește condiționalitățile și recomandările. Se lucrează pentru a internaliza pe deplin recomandările din ultimul raport, astfel încât societatea românească să poată dovedi că este o societate matură și că sistemul judiciar din România este unul care a ajuns la un nivel de profesionalism care poate integra toate aceste condiționalități.

S-a menţionat şi despre proiectul recent promovat de Uniunea Europeană cu privire la comerțul online care este un instrument important şi va face să avanseze piața internă europeană și o va ajuta să-și atingă potențialul pentru care a fost creată.