Propunerea de acordare a 30 de minute timp de antenă pentru candidații independenți, avizată negativ


CNAPropunerea legislativă care stabileşte ca fiecare candidat independent la alegerile locale să aibă dreptul la timp de antenă la studiourile teritoriale de cel mult 30 de minute, însumate pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale a primit aviz negativ de la Consiliul Național al Audiovizualului.

Conform membrului Consiliului CNA, Radu Călin Cristea, instituţia nu ar trebui să impună o anumită conduită, în special televiziunilor private. El a menţionat că, în condițiile în care unui candidat independent i-ar fi asigurate 30 de minute timp de antenă, unele persoane ar putea profita de prevederile legii.

Valentin Jucan a precizat că 30 de minute constituie durata maximă de care poate beneficia fiecare candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale, iar timpii de antenă pot fi negociați.

În luna decembrie a anului  trecut, deputații Remus Cernea și Mihai Sturzu au depus două propuneri legislative prin care cer ca timpii de antenă, în perioada campaniei electorale, pentru candidații independenți la alegerile parlamentare și cele locale să fie măriți de la 10 secunde în medie pe zi la minimum 1 minut pe zi.