Proiect de modificare a Legii privind organizarea profesiei de arhitect


arhitect
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 184/2001 privind organizarea și exercitarea profesiei de arhitect.

Proiectul de Ordonanță propune modificarea şi completarea Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât să se asigure transpunerea conformă a prevederilor Directivei 2013/55/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 noiembrie 2013.

Prezentul proiect de Ordonanță a Guvernului se aplică arhitecţilor cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai celorlalte state aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, care exercită profesia de arhitect în România independent, dar şi în calitate de salariat.

Prin prezenta ordonanță se armonizează cadrul legislativ naţional privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect cu legislaţia obligatorie a Uniunii Europene, ca urmare a intrării în vigoare a Directivei 2013/55/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 noiembrie 2013 de modificare a Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale și a Regulamentului (UE) nr. 1024/2012 privind cooperarea administrativă prin intermediul Sistemului de informare al pieței interne.