Reprezentanții Primăriei Capitalei declară că la moment în Bucureşti există un număr de 366 de clădiri expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 cu pericol public, iar în clasa II de risc seismic sunt încadrate un număr de 306 clădiri.
100 de școli au fost reabilitate cu ajutorul programului „Reabilitarea Infrastructurii Educaționale din București”, cofinanțat de BEI, de asemenea au fost consolidate/reabilitate monumente istorice de interes public, precum Hanul Gabroveni, Casa Cesianu, sediul vechi al Primăriei Capitalei, Centrul unic de informare de pe bulevardul Elisabeta și sunt în derulare proiecte de consolidare la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”, precum și la Muzeul „Nicolae Minovici”.
Teatrul Constantin Tănase, aflat pe Calea Victoriei, nr.33-35, a fost consolidat numai cu acordul și împreună cu proprietarii locuințelor situate deasupra spațiului aferent teatrului.
Potrivit prevederilor OG nr. 20/1994, cu modificările și completările ulterioare, finanțarea, în cotă parte indiviză din proprietatea comună a cheltuielilor privind execuția lucrărilor de intervenție, este asigurată din alocații de la bugetul statului pentru locuințele aflate în proprietatea persoanelor fizice, cu recuperarea, în 25 de ani de la terminarea lucrărilor, rată fixă fără dobândă, pentru spațiile aflate în proprietatea/administrarea primăriei, de la bugetul local, din sursele proprii ale proprietarilor spațiilor cu altă destinație decât locuința.