Proiect de modificare a HG privind Lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii


lc
Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, publicată în Monitorul Oficial nr. 523 din 10 iulie 2008.

Actul normativ prevede introducerea în anexă, la SUBLISTA A “DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu în regim de compensare 90% din preţul de referinţă”, după poziția 156, a unei noii poziții, poziția 157, cu următorul cuprins: ”157. Omalizumabum** R03DX05” .

O altă modificare este prevăzută la SUBLISTA C ,,DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în regim de compensare 100%”, SECŢIUNEA C3 ”DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază copiii până la 18 ani, tinerii de la 18 la 26 de ani dacă sunt elevi, ucenici sau studenţi, dacă nu realizează venituri, precum şi gravide şi lehuze, în tratamentul ambulatoriu în regim de compensare 100% din preţul de referinţă”, unde pozițiile 114 și 129 se abrogă.